BlackVue Dashcam

De BlackVue Dashcam is een innovatieve dashcam met een wereldwijde erkenning.
Ze staan bekend als de betrouwbaarste en kwalitatiefste dashcams.

Blackvue Dashcams zijn voorzien met ingebouwde functies als een 4K opname, Dual band Wi-Fi, Cloud en een uitstekende software ondersteuning.  Dit gecombineerd met hun premium designs en de beste specificaties hebben BlackVue gepositioneerd als marktleider in high-end dashcams.

Tevens worden BlackVue Dashcams ondersteund met een Nederlandstalige spraakbegeleiding.

Elk land zijn eigen wetgeving

Je hebt een BlackVue dashcam in je auto geïnstalleerd en staat op het punt naar het buitenland te gaan. Je wilt gebruik maken van de dashcam tijdens de reis, maar mag je onderweg en op de bestemming wel gebruik maken van je dashcam? in het overgrote deel van Europa is het toegestaan om opnames te maken met je dashcam! In onderstaand schema laten we je gemakkelijk zien in welke landen het gebruik van een dashcam wel of niet is toegestaan en wat de regels hierbij zijn.

LAND    TOEGESTAAN?   BEWIJS?    OPMERKINGEN 

NederlandJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen als bewijs.Publicatie van de beelden is toegestaan, maar houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn. Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren.
BelgiëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet worden toegestaan als bewijs. Het is hierbij belangrijk om gefilmde personen ter plekke op de hoogte te stellen van gemaakte dashcam opnames.Beelden zijn alleen voor privé gebruik. Aanbevolen wordt om de beelden zo snel mogelijk te verwijderen.
FrankrijkJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren. Beelden zijn alleen voor privé gebruik.
DuitslandJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
Groot-BrittanniëJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken.
IerlandJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden.
LuxemburgNeeHet filmen met een dashcam wordt gezien als strafbaar feit. Hiervoor kun je vervolgd worden.De wetgeving omtrent databeveiliging verbiedt het gebruik van een dashcam.
SpanjeJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken.
AndorraJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken.
PortugalNeeNeeHet gebruik van een dashcam is niet toegestaan.
ItaliëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet worden toegestaan als bewijs. Het is hierbij belangrijk om gefilmde personen ter plekke op de hoogte te stellen van gemaakte dashcam opnames.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken.
ZwitserlandJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen als bewijs.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken.
OostenrijkNeeNeeHet is niet toegestaan om opnames te maken in openbare ruimtes. Hier worden boetes voorgegeven.
TsjechiëJaJa. Beelden mogen gebruikt worden. Het is hierbij belangrijk om gefilmde personen ter plekke op de hoogte te stellen van gemaakte dashcam opnames. De beelden worden gezien als indirect bewijs.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Het verspreiden van beelden mag, wanneer hier toestemming voor is gegeven.
DenemarkenJaJa. Beelden mogen gebruikt worden, maar er word per geval bekeken of de beelden relevant zijn.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
NoorwegenJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden.
ZwedenJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
FinlandJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
RuslandJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden.
EstlandJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
LetlandJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
LitouwenJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
Wit-RuslandJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden.
PolenJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.

LAND    TOEGESTAAN?   BEWIJS?    OPMERKINGEN 

SlowakijeJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
HongarijeJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Beelden zijn alleen voor privé gebruik te gebruiken en moeten na 5 dagen verwijderd worden.
SloveniëJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
KroatiëJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Grensovergangen worden afgeraden om te filmen. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
Bosnië-HerzegovinaJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
ServiëJaJa. Beelden mogen gebruikt worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden.
RoemeniëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
OekraniëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
MoldaviëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
BulgarijeJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
AlbaniëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
MontenegroJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
MacedoniëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
GriekenlandNeeNeeHet is niet toegestaan om opnames te maken in openbare ruimtes. Hier worden boetes voor gegeven.
TurkijeJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
ArmeniëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
AzerbeidzjanJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.
GeorgiëJaJa. De rechter besluit of de beelden wel of niet gebruikt mogen worden.Houd er rekening mee dat de dashcam het zicht in de auto niet mag belemmeren of afleiden. Houd rekening met de privacy wetgeving en dat personen en kentekenplaten niet herkenbaar in beeld zijn bij het publiceren van de beelden.

Resultaat 1–12 van de 42 resultaten wordt getoond

Montage ook mogelijk

Bent u niet zo handig of heeft u geen gepaste garage, wij verzorgen graag uw gewenste montage.

Bel ons: 085-27 33 625 of
Maak een afspraak

Montage ook mogelijk